Nieuws

Terneuzen, november 2019


Bedrijfsovername Van der Sneppen BV

TERNEUZEN – Na ruim 21 jaar draagt eigenaar Adri Scheele het roer over aan zoon en schoonzoon. Zeilmakerij Van der Sneppen BV in Terneuzen staat al sinds 1861 garant voor kwaliteit en service. Onder leiding van Anthony van Wijck en Jan-Willem Scheele wordt deze koers nu voortgezet. Als het aan de heren ligt kan het bedrijf, voornamelijk binnen de industriële sector, de komende jaren een flinke groei verwachten.

In 1998 nam Adri Scheele, samen met zijn vrouw Marlies, de zeilmakerij over van de toenmalige eigenaar Jo van der Sneppen. Het pand was toen nog gevestigd in de binnenstad van Terneuzen. Er werkten 2 mensen in vaste dienst en 1 vaste uitzendkracht. Inmiddels is het aantal werknemers flink gegroeid en 5 jaar geleden is ook het pand op het bedrijventerrein Handelspoort Zuid in Terneuzen uitgebreid. Het team gemotiveerde en gedreven medewerkers heeft nu de beschikking over een ruim opgezette werkplaats met moderne machines.

De nieuwe eigenaar Anthony van Wijck(29) is opgegroeid in de bouw en tijdens de crisis overgewaaid naar de civiele techniek. In zijn vorige werk was hij werkzaam bij H4A als uitvoerder en later projectleider. “Ik had al langer de ambitie om iets voor mijzelf te beginnen. Nu kwam er een kans, en een kans moet je nemen!”, aldus Anthony.

Mede-eigenaar Jan-Willem Scheele (22) werkt al langer bij Van der Sneppen en heeft alle ontwikkelingen sinds zijn jeugd kunnen volgen. In tegenstelling tot Anthony is Jan-Willem geen kantoortijger. Jan Willem: “Juist de praktische kant van het bedrijf kent voor mij geen geheimen. Dit maakt ons de perfecte combinatie.” Samen met je schoonbroer een bedrijf runnen vinden beide heren een geweldige kans. Anthony: “Uiteindelijk ligt de kracht van het bedrijf niet alleen bij ons, maar juist in het samenspel van alle gedreven medewerkers. Wij zijn daarbij slechts spelverdeler binnen het team.”

Van der Sneppen bedient een voor Anthony nog deels onbekende markt. De trouwe klantenkring van het bedrijf bestaat uit zowel zakelijke als particuliere klanten. “Eerlijk gezegd kom je hier pas achter wanneer je een aantal maanden in het bedrijf meedraait. Dan zie je de ongekend vele toepassingen van de producten en de diversiteit van de markt.” Anthony omschrijft de maatwerk oplossingen bij Van der Sneppen als het duurzaam tegen weer en wind beschermen van materialen, producten en personen. “Daarnaast zijn onze maatwerk producten voor het buitenleven en de watersport natuurlijk voornamelijk gericht op het bieden van een extra stukje comfort.” Jan-Willem voegt hier aan toe dat ze de klanten voornamelijk willen ‘ontzorgen’ door het continu oplossen van allerlei vraagstukken.

Adri blikt met een goed gevoel terug op de afgelopen 21 jaar. “Het is voorbij gevlogen! Eerlijk gezegd wist ik vooraf niet wat me te wachten stond. Ik had wel enige ervaring met mijn touwhandel maar een ‘echt’ bedrijf runnen was nieuw voor mij”, vertelt Adri. “Ik ben samen met mijn vrouw aan boord gestapt en we zijn gaan varen. Zoals iedere schipper weet heb je een ‘kalme zee’ en een ‘woelige zee’ en die hebben wij ook gehad. We zijn diverse uitdagingen aangegaan en hebben de kansen benut die op ons pad kwamen. Het resultaat is een professioneel bedrijf met een trouwe klantenkring.”

Adri kan nog niet antwoorden op de vraag wat hij nu gaat doen met zijn vrije tijd. “Ik heb nog allerlei plannen en ideeën maar deze zal ik nog verder moeten onderzoeken. Op de achtergrond blijf ik onze opvolgers bijstaan met advies en allerlei hand- en spandiensten. De nieuwe eigenaren gaan de uitdaging vol vertrouwen aan. Ik wens de jongens vooral een ‘behouden vaart’!”